ערך הזמן או ערך התוצר?

עינת שמשוני | 04.09.2018

לרוב אחנו מתמחרים את העבודה שלנו על פי הערכה מוקדמת של מספר השעות שהיא תדרוש. אבל מה נותן לשעת עבודה שלנו את הערך שלה ומתי הזמן נעשה פחות רלוונטי?

תרחיש שאני מניחה שרבים מכם נתקלו בו לא פעם ולא פעמיים:
לקוח הזמין מכם עבודה. תמחרתם על בסיס ההנחה שהעבודה תדרוש מכם שלוש שעות והלקוח אישר את הצעת המחיר. אבל כשהתיישבתם לעבוד גילתם שבמקום שלוש שעות, עבדתם רק שעה. אולי כי הייתה לכם הברקה מיוחדת, אולי כי מצאתם די מהר תמונה מושלמת וחסכתם זמן על חיפוש ועיבודי תמונה ואולי משום שלא הערכתם נכון את כמות העבודה.
אז מה עושים עכשיו?
רבים מהמעצבים פשוט יחכו שעתיים נוספות ורק אז ישלחו את העבודה ללקוח. אחרים אפילו יגדילו ראש ויחכו עד ליום שלמחרת.
למה? כי אנחנו לא רוצים שהלקוח יחשוב שזה בא לנו בקלות. אנחנו רוצים שהוא יקבל את הרושם שהזענו בשבילו, שעבדנו קשה כדי להצדיק את המחיר שהוא משלם לנו. אנחנו נותנים משקל גדול מאוד לערך הזמן וזה בסדר, אלא שצורת חשיבה שכזו שוכחת לפעמים לקחת בחשבון את הערך המוסף.

018

מה בין ערך זמן לערך מוסף?


זמן
הוא דבר מדיד, קבוע ואחיד. שעה שלי אורכת 60 דקות בדיוק כמו שעה של מהנדס תוכנה במייקרוסופט וכמו שעה של קופאית
בשופרסל. אם הכלכלה שלנו הייתה מתקיימת רק לפי מדד הזמן, אפשר היה לצפות שהשכר שלי היה זהה לזה של המהנדס ולזה של
הקופאית, אבל הוא לא. כי הזמן שלנו טעון בערך נוסף – מה אני עושה עם השעה שלי ומה הערך של הדבר הזה.
שיטת התמחור השעתי היא שיטה יעילה ונפוצה כי היא נעזרת בכלי מדיד – הזמן, אבל חשוב לזכור
שהזמן הוא רק סוג של עוגן או תבנית, הוא לא מה שנותן את הערך למוצר שלנו. כשאנחנו נתקלים בלוגו טוב, זה ממש לא
מעניין אותנו עם המעצב שיצר אותו עבד עליו חודשיים, או עשר דקות.
כשאנחנו משהים עבודה ומנסים ליצור מראית עין של שעות עבודה מרובות, אנחנו מייחסים חשיבות
גדולה יותר לתבנית ושוכחים שהערך האמיתי הוא בתוכן שיוצקים לתוכה.
עובד ותיק יקבל שכר שעתי גבוה יותר מעובד מתחיל וזאת משום שהוא עושה את העבודה בצורה יעילה
ומהירה יותר. יותר תפוקה בפחות זמן = יותר ערך.
אם סיימתי עבודה מהר יותר זה לא מפחית מהערך שלה, אלא בדיוק להיפך. אם אני בוחרת להשהות
שליחת עבודה, אני מסתירה מהלקוח את הערך המוסף הזה.



017


ואם הלקוח לא מכיר
בערך?

הרי כולנו מכירים את זה. לקוח מקבל עבודה מוכנה תוך חצי שעה ושואל "למה כזה מחיר? עבדת רק
חצי שעה"
שאלות כאלו יכולות לערער את הביטחון. הן נתפסות כפגיעה בלגיטימיות התמחור שלנו וזלזול
בידע, בכישרון ובמקצועיות העבודה. במילים אחרות – הערות כאלו באות ממקום שמתעלם מהערך המוסף שאנחנו יוצקים לתוך
תבניות הזמן שלנו.
אז מה נעשה מול לקוח שלא מכיר בערך? נערוך לו היכרות.
העבודה שתמחרתי לפי שלוש שעות עבודה אכן אמורה לדרוש שלוש שעות ואף יותר. אלא שאני, בזכות
הניסיון, הכישרון, היכולות ובמקצועיות שלי, עשיתי אותה בחצי שעה. כל אדם שהוא פחות מנוסה, מוכשר ומקצועי ממני, היה
עושה את העבודה הזו בזמן רב יותר.
וזה לא שלזמן אין שום ערך בפני עצמו. כמובן שגם לזמן יש ערך. עכשיו בואו נחזיר את הכדור
למגרש של הלקוח ונשאל אותו – כמה שווה הזמן שלך? הזמן שלך יקר והנה, חסכתי לך אותו על ידי כך
שסיפקתי לך עבודה איכותית במהירות.



016

עינת א. שמשוני | סטודיו געש
https://www.s-gaash.com/blog

 

 
 
print

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

  • נכתב ע"י
    כאשר מצלמים סרט וידאו ממספר מצלמות בו-זמנית, נדרשת ׳עריכה מרובת מצלמות׳. בעידן בו לרובינו מצלמת וידאו בטלפון הנייד ומצלמות ״סטילס״...
    04.09.2018 | כתב: עינת שמשוני
  • נכתב ע"י
    הסטודיו לעיצוב חזותי של זגמייסטר & וולש בניו יורק עשיר בעבודות מרתקות. במאמר קצר זה נתמקד במספר עבודות העושות שימוש בטיפוגרפיה...
    04.09.2018 | כתב: עינת שמשוני
  • נכתב ע"י
    ציפורים הן לבטח מבעלי החיים היפים והמסקרנים ביותר בטבע – שלל צבעים, גדלים, מקורים והתנהגויות שמהוות אתגר עבור כל חובב...
    04.09.2018 | כתב: עינת שמשוני
-

שלח לחבר

מלאו את הפרטים הבאים:

גללתם 1112 פיקסלים! רוצים שוב?

להשארת פרטים
-

יש לנו עוד כל כך הרבה לספר, ואנחנו לא פחות מרשימים בטלפון ואחד על אחד. מוזמנים להתקשר: 03-5291888 או להשאיר פרטים בטופס

  • רותם

  • ניר

להשארת פרטים